Autogén tréning

Az autogén tréning lényege egy relaxációs technika elsajátítása, amellyel ellazítjuk testünket, és figyelmünket befelé fordítjuk. A kifejezés arra utal, hogy a módszer segítségével némi gyakorlással (tréning) képessé válhatunk önerőből, saját működésünkre visszahatva (autogenitás elve) pozitív hatást elérni testi és pszichés állapotunkban.

A módszer a keleti meditációk és a hipnózis szemléletéből merít, és hangsúlyozza a test fiziológiás folyamatainak, illetve a gondolatoknak, a mentális tapasztalatoknak az elválaszthatatlanságát. Számos nyelv szófordulatai, közmondásai utalnak arra, hogy érzelmeink, gondolataink képesek azonnali, konkrét testi-szervi reakciókban megnyilvánulni. De ha tudatunk és szervezetünk szoros kapcsolatát akarjuk szemléltetni, elég a klasszikus példát említenünk, vagyis hogy milyen gyorsan képes megindítani a nyáltermelést az, ha egy lédús citromra gondolunk.

Az autogén tréning a szavak és a gondolatok erejére építve képes létrehozni egy olyan relaxált állapotot, amely oldja a testi feszültséget, és ezáltal a pszichés szorongást. A technika kitartó alkalmazásával testünket kondicionálhatjuk egy olyan nyugodt és ellazult működésmódra, amelyet azután a legkülönbözőbb helyzetekben hamar előhívhatunk. Az autogén tréning kiegyensúlyozottá tesz, alkalmat ad igényeink megismerésére, figyelmünk összpontosítására, segít megtalálni saját belső tempónkat, beállítani bioritmusunkat. Különösen alkalmas stresszcsökkentésre, alvászavarok kezelésére.

A módszert tizenöt ülés alatt bárki megtanulhatja, csoportosan vagy egyénileg, napi kb. negyedórás otthoni gyakorlás mellett. Az egyre mélyülő lazítógyakorlat során tapasztalt élményeket közösen dolgozzuk fel az egyes üléseken. Az autogén tréning ily módon a relaxációs módszer gyakorlati elsajátítása mellett egyben terápiás folyamat is, amennyiben ki tudunk jelölni egy problémás területet, amelyen dolgozni lehet.

Az aktuálisan induló csoportokról itt tud tájékozódni!

A tréning időtartama: 15 héten keresztül heti 1 alkalom (1,5 óra)
Létszám: 6 - 12 fő

(A befizetés és a számla kiállítása a helyszínen, személyesen történik az első alkalmon. Tevékenységünkről jelenleg csak Áfa-mentes számlát áll módunkban kiállítani.)